Tech Ćakula #15 | DataSector – Spašavanje podataka s memorijskih medija | powered by 46elks

 In Articles

Autor: Deborah Brakus Kršul

DataSector Zagreb: Vaša prva linija obrane protiv gubitka podataka

U današnjem digitalnom svijetu, gdje su podaci postali nezamjenjivi dio naših života i poslovanja, gubitak podataka može biti vrlo neugodno iskustvo. Upravo u takvim trenucima, tvrtka DataSector iz Hrvatske postaje Vam ključni saveznik.

Tko su?

DataSector je sačinjen od profesionalnog, transparentnog i visoko motiviranog tima stručnjaka koji se može pohvaliti s više od 20 godina iskustva isključivo na polju spašavanja podataka. Njihova stručnost i predanost poslu čine ih jednim od vodećih igrača u industriji.

Iskustvo i ugled

Kroz godine rada i razvoja, DataSector je stekao ugled kao uspješna, inovativna, moderna i pouzdana tvrtka. Njihova sposobnost da se prilagode i rješavaju kompleksne probleme s podacima čini ih izborom broj jedan za mnoge klijente koji traže rješenja za spašavanje podataka.

Pretvaranje problema u pozitivno iskustvo

Gubitak podataka može biti stresan i traumatičan. Međutim, DataSector vjeruje u pretvaranje takvih situacija u pozitivna iskustva za svoje klijente. Njihova predanost pružanju izvrsne usluge i transparentnosti u svakom koraku procesa osigurava da klijenti osjećaju sigurnost i povjerenje.

Krešimir Pangerčić je dio DataSector tima koji je sačinjen od profesionalnog, transparentnog i visoko motiviranog tima stručnjaka koji se može pohvaliti s više od 20 godina iskustva isključivo na polju spašavanja podataka. S nama je podjelo svoja iskustva spašavanja podataka s memorijskih medija.

Postupak spašavanja podataka

Kada se suočite s problemom nedostupnih ili neispravnih podataka, prvi korak je dijagnostika. Svaki memorijski medij je jedinstven, kao i podaci koji se na njemu nalaze. DataSector započinje s besplatnom i brzom dijagnostikom kako bi točno utvrdili razlog kvara i najefikasniji pristup spašavanju podataka.

Nakon što klijent dobije sve potrebne informacije o stanju medija i suglasan je s cijenom, pristupa se samom postupku spašavanja. Važno je napomenuti da cijena spašavanja ne ovisi o količini ili vrsti podataka, već isključivo o vrsti kvara.

Pouzdanost i transparentnost

DataSector se ponosi svojom transparentnošću. Klijenti mogu putem Klijent portala pregledati i verificirati listu spašenih podataka. Spašeni podaci se klijentu isporučuju na ispravnom mediju, a kopija podataka se iz sigurnosnih razloga čuva 10 dana.

Iskustvo koje se broji

S više od 10.000 dijagnostika i uspješnošću spašavanja od preko 90%, DataSector je postao vodeći igrač u sektoru spašavanja podataka u Hrvatskoj. Njihov laboratorij je opremljen najnaprednijom opremom i alatima, a zaposlenici su certificirani stručnjaci koji se konstantno usavršavaju.

Privatnost na prvom mjestu

U eri gdje je privatnost podataka postala ključna, DataSector pridaje veliku važnost zaštiti osobnih podataka svojih klijenata. Sve informacije otkrivene tijekom usluge spašavanja podataka smatraju se privatnim i povjerljivim. Ova profesionalna obveza je dodatno jamčena potpisom ugovora o tajnosti podataka.

Najčešći kvarovi USB stickova, flash memorija i memorijskih kartica

U današnjem digitalnom dobu, USB stickovi, flash memorije i memorijske kartice postali su neizostavni dio naših života. No, kao i svaki tehnološki uređaj, i oni su podložni kvarovima. Tvrtka DataSector iz Hrvatske specijalizirana je za spašavanje podataka s ovih medija i pruža uvid u najčešće kvarove s kojima se susreću.

1. Logički kvarovi:

 • Obrisani podaci
 • Izgubljene particije
 • Formatirane particije

2. Elektronički kvarovi:

 • Neispravna elektronika
 • Promjene napona
 • Neispravan kontroler

3. Fizički kvarovi:

 • Nečitljivi sektori
 • Fizička oštećenja USB sticka

Kako postupiti kada dođe do kvara?

Kada primijetite da vaš memorijski medij ne radi kako treba, najvažnije je ne pokušavati sami spašavati podatke. Mnogi pokušaji amaterskog “spašavanja” rezultiraju trajnim gubitkom podataka. Umjesto toga, slijedite ove korake:

 • Ugasite računalo ili uređaj koji koristi taj USB stick i uklonite ga.
 • Ne koristite USB stick.
 • Ne otvarajte USB stick.
 • Ne koristite programe koji “spašavaju podatke”.
 • Kontaktirajte stručnjake, poput onih u DataSectoru, za savjet ili pomoć.

Zašto odabrati DataSector?

DataSector je tvrtka s impresivnom statistikom uspješnosti spašavanja podataka od preko 90%. S više od 5.000 zadovoljnih klijenata i preko 2 petabajta spašenih podataka, njihova stručnost i profesionalizam su neupitni. Osim toga, nude besplatnu dijagnostiku i posluju na principu “No data – No pay”, što znači da u slučaju nemogućnosti povrata podataka klijent nema financijskih obveza

Klijent Portal DataSectora: Jednostavna prijava kvara i verifikacija spašenih podataka

U svijetu gdje su podaci postali ključni za svakodnevni život i poslovanje, gubitak podataka može biti razarajući. Kako bi se osigurala brza i učinkovita komunikacija s klijentima, tvrtka DataSector iz Hrvatske razvila je Klijent Portal.

Prijavite kvar u nekoliko koraka

Kroz Klijent Portal, korisnici mogu jednostavno i brzo prijaviti kvar na svom memorijskom mediju. Proces je dizajniran da bude što jednostavniji:

 1. Kontakt podaci: Kako bi se osigurala brza komunikacija, prvo je potrebno unijeti osnovne kontakt podatke.
 2. Opis kvara: Klijenti su potaknuti da kratko opišu problem s kojim se susreću. Ovo pomaže stručnjacima da bolje razumiju situaciju i brže pristupe rješenju.
 3. Detalji o uređaju: Precizne informacije o memorijskom mediju, kao što su model i proizvođač, omogućuju timu da se bolje pripremi za postupak spašavanja.
 4. Prioritet podataka: Klijenti mogu naznačiti koje podatke smatraju najvažnijima za spašavanje, što omogućuje timu da se usredotoči na ključne informacije.

Verifikacija spašenih podataka

Nakon što je postupak spašavanja podataka završen, klijenti mogu putem Portala pregledati listu spašenih podataka. Ovo omogućava klijentima da:

 • Provjere foldere i datoteke koji su spašeni s uređaja.
 • Verificiraju točnost i integritet spašenih podataka.
 • Osiguraju da su svi ključni podaci uspješno spašeni.

Za pristup listi spašenih podataka, klijentima su potrebni podaci koje su prethodno dobili na Servisnom nalogu i putem e-maila.

DataSectorova predanost pružanju kvalitetne usluge vidljiva je kroz njihov Klijent Portal. Ovaj alat omogućuje klijentima da jednostavno i brzo komuniciraju s timom, prijave kvarove i provjere rezultate spašavanja podataka. U svijetu gdje je svaka datoteka dragocjena, ovakva transparentnost i učinkovitost su neophodne.

DataSector Blog: Korisni savjeti i stručne preporuke

U digitalnom svijetu, gdje su podaci postali središnji dio naših života, njihova sigurnost i zaštita su od presudne važnosti. DataSector, vodeća hrvatska tvrtka specijalizirana za spašavanje podataka, prepoznala je potrebu za edukacijom korisnika i stoga je pokrenula blog s mnoštvom korisnih savjeta i stručnih preporuka.

Ključne ponude DataSectora

 1. Brza i besplatna dijagnostika: Prije nego što se pristupi samom postupku spašavanja podataka, DataSector nudi brzu i besplatnu dijagnostiku. Ovo omogućava klijentima da razumiju što se dogodilo s njihovim uređajem i kakve su šanse za uspješno spašavanje podataka.
 2. No data – No pay garancija: DataSector vjeruje u svoju stručnost i sposobnost. Ako nisu u mogućnosti spasiti vaše podatke, nećete imati nikakvih financijskih obveza. Ova garancija pruža dodatno povjerenje klijentima da su njihovi podaci u dobrim rukama.
 3. Ugovor o tajnosti podataka: Privatnost i sigurnost klijenata su na prvom mjestu. Svaki klijent koji se odluči za usluge DataSectora može biti siguran da će njegovi podaci biti tretirani s najvećom mogućom diskrecijom.

🔗 IT ZAJEDNICA RIJEKA:
https://linktr.ee/itzajednicarijeka

Proizvodnja IT zajednica Rijeka 2023.

Recommended Posts

Leave a Comment

Kontaktirajte nas

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search