ŽELIŠ PROMIJENITI SVOJU KARIJERU I POSTATI DATA & ANALYTICS STRUČNJAK?

 In Articles

Puno je razloga zašto to učiniti baš putem iOLAP Akademije!

Autor: Deborah Brakus Kršul


iOLAP Academy je besplatna ljetna akademija u trajanju 7 tjedana u kojoj polaznici imaju priliku saznati više o najnovijim trendovima u podatkovnom inženjerstvu te radu u AWS-u.

Steći ćeš praktično i moderno znanje koje možeš odmah primijeniti!


iOLAP
 je globalno integrirana IT kompanija osnovana 2000. godine u Texasu, SAD – dok je europsko sjedište tvrtke otvoreno u Rijeci 2011. godine. Ured je započeo s radom kao razvojni centar koji je postao potpuno funkcionalna poslovna jedinica. Danas hrvatski ured broji preko dvjesto vrlo simpatičnih i veselih zaposlenika prosječne dobi 28 godina.

Klijenti su im kompanije svih veličina, od startupova, malih i srednjih poduzeća, vodećih lokalnih i regionalnih tvrtki, pa sve do Fortune 500 i Fortune 100 kompanija, kao što su iRobot, AT&T, American Airlines i Taco Bell.

Poslovanje iOLAP-a prvenstveno se bazira na IT uslugama i konzaltingu iz područja analitike podataka, dizajna i razvoja aplikacija te umjetne inteligencije i strojnog učenja. Koriste se najmodernije tehnologije i dugogodišnja partnerstva s vodećim tehnološkim kompanijama kao što su, Amazon Web Services (AWS), IBM i Microsoft kako bi pružili izvrsne usluge izrade softverskih rješenja po mjeri za poslovne korisnike diljem svijeta.

Nosimo strast za IT inovacijama i motivaciju koja nam omogućuje da nadmašimo svaki izazov.

Chris Jordan, CEO

Open door policy je bitan aspekt gdje svaki zaposlenik može doći nadređenima i predložiti izmjene u procesu ili drugu vrstu načina poboljšanja na svačije zadovoljstvo.

Djelatnici iOLAP-a nam ističu kako je za dugogodišnji ostanak u tvrtki zaslužna pozitivna i opuštena atmosfera, bez “presinga”, nervoze i treniranja strogoće. 

Da to nisu samo prazne priče smo vidjeli kad nas je marketing menadžerica – Petra Hanza provela kroz moderno uređene urede koji se prostiru na dva kata gdje smo u game roomu zatekli zaposlenike kako se opuštaju uz stolni nogomet i igranje igrica. Druženje i zabava su im svakako bitna komponenta – zato imaju brojne happy hour, teambuildinge, quiz nights, book club meetinge te ostale društvene evente.

7 tjedana za započeti IT karijeru

Umorni ste od same teorije? Želite naučiti praktično znanje uz primjenu služeći se najnovijim tehnologijama – onda ste na dobrom mjestu.

U Rijeci postoji upravo takva IT Akademija – iOLAP Akademija. Ona traje sedam tjedana i održava od 2021. godine u uredima iOLAP- a te obično počinje u kolovozu. Posljednjeg diplomskog dana Akademije timovi prezentiraju završni projekt te se organizira svečana dodjela diploma i zajednička proslava.

Ako niste iz Rijeke ni to Vas neće spriječiti da započnete svoju IT karijeru. U iOLAP-u su se potrudili da svi dobiju priliku za stjecanje znanja, stoga za rad imate priliku odabrati dolazak u ured, rad na daljinu ili hibridni stil. Za Akademiju je potrebno svaki radni dan izdvojiti osam sati, odnosno od 9 do 17 sati.

iOLAP Academy je osmišljena za tehnološke entuzijaste željne praktičnog iskustva, kako bi izgradili svoje znanje i isprobali ga u stvarnom životu.

Nudi se prilika da učite od najboljih, isprobate svoje vještine i steknete nezamjenjivo iskustvo!

Besplatna edukacija o najnovijim tehnologijama

Akademija koja će vam pomoći da započnete svoju Tech karijeru potpuno je besplatna.

Saznati ćete više o najnovijim trendovima u podatkovnom inženjerstvu usredotočenim na AWS. Postat ćete podatkovni inženjeri koji znaju prikupljati, transformirati i analizirati podatke u oblaku.
Akademija je namijenjena motiviranim pojedincima s osnovnim znanjem SQL-a ili Pythona koji žele naučiti moderna načela i najbolje prakse korištenja vrhunskih tehnologija za manipulaciju podacima u AWS-u – uključujući arhitekturu rješenja u oblaku, pohranu i obradu podataka.

Poznavanje tehnologija je važno, ali nije presudno – svakako je najvažnija motivacija.


Preduvjeti za upis na Akademiju:
• SQL osnove
• Python osnove
• Razina engleskog jezika B2 ili viša

Fokus na stjecanje hands-on iskustva

Ova Akademija je stvorena kako bi se ponudilo najbolje iskustvo primjene teorije koju ste do sada naučili i niste ju imali gdje primijeniti. Akademija će se možda u nekim trenucima činiti previše opširna, ali s dolaskom konkretnih zadataka i kada se sve slegne ćete shvatiti da ima smisla jer ćete biti pripremljeni za posao u poželjnoj branši.

Ako volite IT – ovo je savršena prilika.

Bez brige, ne očekuje da sve znate u početku odmah u početku, zato ćete uz sebe imati mentore i kolege koji će biti na raspolaganju u bilo kojem trenutku za sve što vas muči ili zanima.

Akademija je strukturirana kao kombinacija predavanja, mentorskih sastanaka, zadataka i konačnog praktičnog timskog projekta. Nudi se prilika da učite od i sa najboljima, isprobate svoje vještine i steknete nezamjenjivo iskustvo. Fokus će svakako biti na praktičnom iskustvu.

Naučit ćete više o najnovijim trendovima u podatkovnom inženjerstvu usredotočenim na AWS. Postat ćete podatkovni inženjeri koji znaju prikupljati, transformirati i analizirati podatke u oblaku.

Elitni program sa vrhunskim tech stručnjacima/mentorima

Ova Akademija je zapravo elitni program na čijoj izradi su radili najbolji u tvrtki. Ti su stručnjaci također tvoji mentori. Svako IT područje koje se prolazi ima stručnjaka koji svakodnevno radi na timskim zadacima kako bi s vama mogli podijeliti neke stvarne slučajeve upotrebe.

Vaš mentor je tu da vam pomogne da riješite svaki izazov koji se može pojaviti te da vam pruži vrijedne povratne informacije. Možete razgovarati o tehnološkim trendovima, izazovima u projektnom timu, na projektu ili jednostavno popričati o onome što vas zanima.

Nemoj dugo razmišljati o prijavi jer ovaj elitni program prihvaća limitirani broj polaznika.

Razlog tome je da se polaznicima ponudi najkvalitetnije iskustvo te kako bi nakon 7 tjedana stvarno mogli praktično promjeniti znanja ovog intenzivnog programa.

Timski rad i pomaganje te otvorena komunikacija su važne vrijednosti koje se njeguju unutar kompanije.

Super korak za upgrade znanja ili promjenu karijere

iOLAP Akademija je program inspiriran mladim entuzijastima koji žele steći praktična znanja iz IT industrije. Kao tvrtka u stalnom rastu zaposlenih shvatili su da dosta mladih kandidata nema praktična iskustva te kako se i kandidati koji nisu iz IT-a odlično snašli u procesu učenja.

Najveća vrijednost koju Akademija donosi kandidatima je stečeno znanje.

U iOLAP-u smatraju da svima koji imaju volju i želju za učenjem treba dati priliku – tako su ove godine Akademiju završili: studenti informatike, matematike, politehnike, ekonomije i diplomirani sociolog.

Ako ste spremi s veselom ekipom iz iOLAP-a zaroniti u duboke oceane podataka – pripremite se za nadolazeću Akademiju 2023. godine te započnite svoju IT karijeru.

I ne brinite – ne traže stručnjake i ne morate imati odgovor na svako postavljeno pitanje. Samo pokažite svoj misaoni proces koji stoji iza toga i motivaciju za učenjem.

Potencijalno zaposlenje

U prilog uspješnosti Akademije najbolje govori to da je ove godine čak 50% sudionika nastavilo graditi svoju karijeru u iOLAP- u kao Junior Data Engineer.

Zaposlenici ne moraju nužno uvijek biti dio istog tima, već se prate osobne želje kako bi se svatko mogao razvijati u željenom smjeru, te im je zbog toga omogućeno da mogu prelaziti iz jednog odjela u drugi.

Svaki zaposlenik ima tehničkog leada i mentora za karijeru. Mentor za karijeru pomaže osobi postići svoj potencijal te usmjeravati i savjetovati u tom procesu. Imaju strukturiran i transparentan career path kroz koji se zaposlenici prate, napreduju i nagrađuju.

Kultura dijeljenja znanja i vraćanje zajednici kao važna stavka

Kako nam je istaknula Mirna Pičuljan koja je u iOLAP-u već 7 godina, a trenutno u ulozi direktorice poslovanja  – kultura dijeljenja znanja je faktor koji im pomaže rasti, skalirati i održavati ugodnu radnu atmosferu.

Mi u IT zajednici Rijeka znamo da ulaganje dijela našeg vremena, resursa, znanja i financija u poboljšanje kvalitete života lokalne zajednice i povezivanje osim našeg zadovoljstva donosi i članovima mnoge benefite te je vrijedan dio naše poslovne misije.

Samom činjenicom da su se pridružili IT zajednici Rijeka nam je postalo jasno da iOLAP nije samo još jedna obična korporacija.

Djelatnici tvrtke pored svojih obaveza i poslova odvajaju svoje vrijeme podučavajući i dijeleći svoje znanje stečeno primarno kroz iskustvo. Tako vraćaju znanje i educirane ljude spremne za tržište rada zajednici kroz potpuno besplatnu iOLAP Akademiju.


Hvala Vam što ste odvojili svoje vrijeme za nas i ako ste zainteresirani za suradnju ili nam se samo želite pridružiti javite nam se:

🔗IT ZAJEDNICA RIJEKA:

📲 +385996768133;

⌨ info@itzajednicarijeka.com;

🔗 https://linktr.ee/itzajednicarijeka

Produkcija IT zajednica Rijeka 2022.

Recommended Posts

Leave a Comment

Kontaktirajte nas

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search