BUG FUTURE SHOW 2022

 In Razgovor

Bug Future Show 2022 (BFS 2022) je cjelodnevni tehnološki show u produkciji Buga i u online izdanju okupilo se više od pet tisuća prijavljenih pratitelja, predstavivši nove tehnološke, ICT i slične trendove te uređaje, kao i prve rezultate IT industrije za prošlu godinu, koji su za oko 15 posto bolji nego 2020.

Želimo se zahvaliti Photomath i Jelena Jelušić na sponzorstvu!

Oni su nam omogućili dvije kotizacije za članove IT ZAJEDNICE RIJEKA.

Pobjednici natjecanja su bili Erik Jermaniš i Anto Malbašić.

ERIK JERMANIŠ – Front-end web developer, JavaScript i React developer koji je s kolegom Valentin Kuharić  (Back End Developer Node.js ) otvorio obrt i zajedno vode tvrtku Mercury Digital. Bave se izradom internet trgovina i aplikacija, te rade kao suradnici za druge tvrtke.

Erik nam je pisao o tome kako je proteklo sudjelovanje na online Bug Future Showu 2022. Koliko ga se dojmio predavanje Ivice Kostelića te kako izgleda novo normalno – online konferencija.

Možda se nakon njegove priče i Vi odlučite sudjelovati na takvome eventu.

Erik: “Bilo mi je zadovoljstvo prisustvovati ovogodišnjem Bug Future Show-u. Bilo je tu mnogo interesantnih predavača i zanimljivih tema. Show je otvoren keynote predavanjem Predraga Palea koji nam je pričao o razvoju tehnologije te prvenstveno svom pogledu na budućnost.

Predavanje je bilo jako dobro te je postavilo visoka očekivanja od ostatka showa, koja su mogu reći, itekako ispunjena. Neću pričati o svim predavanjima jer ih je bilo mnogo no htio bi izdvojiti dva meni osobno najdraža. Jedno od njih bila je panel rasprava u kojoj su sudjelovali Tajana Barančić, Damir Sabol, Tomislav Grubičić te Saša Kramar. Rasprava se vodila oko teme je li Hrvatska globalni IT igrač, te kako to može postati.

Drugo predavanje bilo je ono koje je održao naš poznati skijaš, Ivica Kostelić.


Na prvu sam se pitao kakve veze Ivica ima s IT svijetom i što on radi na ovakvom eventu, no ubrzo mi je postalo jasno. Stvar koja povezuje sport i poslove iz IT industrije je činjenica da obije stvari zahtijevaju jako puno volje, zalaganja i discipline. Ivica nam je pričao o tome kako je većina granica i naizgled bezizlaznih situacija rezultat samo našeg stanja uma te su granice u stvarnom svijetu puno dalje ili čak i ne postoje.


Također, ljudi iz IT sektora su dobili pohvalu od Ivice kako su oni u globalu više spremni gurati svoje granice od prosjeka. Hvala Ivica!


Ovo je bio moj prvi put da sudjelujem na Bug Future Show-u i moram reći da sam jako zadovoljan. Organizacija i je bila na razini i voditelji su super odradili svoj posao. Ovo je bio dobar primjer kako i online eventi mogu biti zanimljivi. Unatoč dobroj izvedbi, žao mi je što se ovaj show nije održao uživo. Na kraju krajeva, mislim da ništa ne može zamijeniti atmosferu uživo i benefite networkinga.”

Više o Photomathu i Jeleni Jelušić pročitajte u sažetku Tech Ćakule #7.

Hvala Vam što ste odvojili svoje vrijeme za nas i ukoliko ste zainteresirani za suradnju ili nam se samo želite pridružiti javite nam se na linkove:

🔗IT ZAJEDNICA RIJEKA:

📲 +385996768133

⌨ rene@46elks.com; info@itzajednicarijeka.com

https://linktr.ee/itzajednicarijeka

Recommended Posts

Leave a Comment

Kontaktirajte nas

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search