“#11 UNCONFERENCE” | IT ZAJEDNICA RIJEKA – POWERED BY 46ELKS

 In Articles

Autor: Deborah Brakus Kršul

📲 SPONZOR 46ELKS – https://justsend.46elks.com – pošaljite SMS bez integracije

📌 TEMA: Virtualni asistenti; predstavljanje startupa Curriqla

📢 GOSTI:

VIRTUALNI ASISTENTI

Upoznajmo virtualne asistente: tko su oni, koje usluge nude, i kome?

Kako funkcionira suradnja s virtualnim asistentima?

Koje sve alate koriste virtualni asistenti?

Bez alata nema virtualnog zanata!

👩 GORDANA TATALOVIĆ, KONIGO.HR

Kao virtualna asistentica Gordana radi u sklopu firme Konigo i putem Go2Human Huba. Svestrana je, a najviše se bavi izradom sadržaja i vizuala za društvene mreže i web stranice.

Po struci magistra ekonomije, ali radije bira riječi (i slike) nego brojke.

Voli pisati i uređivati sadržaj, izrađivati vizuale i postove za društvene mreže. Gušta u prenamjeni sadržaja – postojeće komade sadržaja (video, tekst) reciklira u nove vrste sadržaja koji se iznova mogu koristiti na webu ili društvenim mrežama.

👩 NICCOL HERAKOVIĆ, KONIGO.HR

Niccol je virtualna asistentica od brojeva i tablica!  Ona gušta u administrativnim zadacima i voli smišljati kako nepregledne podatke prikazati kroz funkcionalne tablice u Excelu.

Na webu će pronaći informaciju o svakome i svemu, a kad novi alat stavite pred nju, neće odustati dok ga ne usavrši.

S Gordanom čini Konigo tandem, a u Go2Human Hubu uspješno surađuje i s drugim VA. 

👩 KLARA FRANČIŠKOVIĆ, EXPERTISE.HR

Klara je vlasnica obrta Expertise, virtualna asistentica i Customer experience konzultantica. Nakon više od 10 godina rada u rent a car industriji na administrativnim i poslovima Country managera odlučila je svoja znanja i vještine usmjeriti na izgradnju vlastitog posla i pomoći mikro, malim i srednjim poduzetnicima u njihovim svakodnevnim poslovima.

Uz virtualnu asistenciju vodi i radionice “Kako pružiti nezaboravno korisničko iskustvo”, kako bi poduzetnike usmjerila da ulažu u korisničko iskustvo na ispravan način.

Upoznajmo virtualne asistente: tko su oni, koje usluge nude, i kome?
Kako funkcionira suradnja s virtualnim asistentima?
Koje sve alate koriste virtualni asistenti?
Better skills, better jobs! Riječki startup Curriqla pripremit će vas za posao, a ne za intervju! Pomoći će vam da radite ono što volite i volite ono što radite. Kako planirati karijeru? Kako naći mentora? To su problemi koje rješava Curriqla, online platforma namijenjena studentima, profesionalcima i tvrtkama za planiranje osobnog razvoja i karijere. Saznajte koja su to znanja koja poslodavci danas traže i gdje se mogu naučiti.

💻 FILIP PRAVICA je osnivač i voditelj startup projekta Curriqla koji nastaje na https://www.curriqla.com/.

Po zanimanju je freelance konzultant za digitalna rješenja. Iskustvo je skupio u razvoju informatičkih sustava radeći na projektima za male startupe i velike korporacije. Najviše iskustva ima u razvoju web aplikacija i serverless sistema u oblaku.

🏠 DOMAĆIN: VELEUČILIŠTE U RIJECI – VELERI.HR

Veleučilište u Rijeci je visokoobrazovna institucija koja kroz obrazovni proces te stručni i istraživački rad u području tehničkih, biotehničkih i društvenih znanosti stvara kompetentne pojedince odgovarajućih teorijskih i praktičnih znanja koja im omogućuju nošenje s različitim izazovima okruženja i zapošljavanje na tržištu rada na dobrobit svih dionika sustava, gospodarstva i društva u cjelini.

https://www.veleri.hr/

GALERIJA FOTOGRAFIJA JE NA DNU ČLANKA !

Ako ste propustili live, izlaganja možete pogledati na linku:

Zahvaljujemo domaćinu VELEUČILIŠTE U RIJECI – VELERI.HR koje nas je prvi puta ugostilo i vjerujemo da ćemo i u budućnosti vrlo uspješno surađivati.

Sabrina Šuman voditeljica studija Informatike je pozdravila sve nazočne i zahvalila IT ZAJEDNICI RIJEKA na organiziranju ovoga eventa.

Zašto upisati Preddiplomski stručni studij Informatike?

Ovaj je studij karakterističan i jedinstven po tome što je izrazito okrenut izradi praktičnih rješenja kroz gotovo sve kolegije. Naši studenti stječu znanja i kompetencije iz područja administriranja IKT sustava, projektiranja informacijskih sustava, razvoja aplikativnog softvera koje kombiniraju s poduzetničkim kompetencijama. Na studiju se primjenjuje personalizirani pristup svakom studentu i korištenje modernih metoda poučavanja. Naši studenti vrlo lako nalaze dobro plaćen posao u struci, nerijetko već i tijekom studiranja. 

Studenti koji su završili neki od istovrsnih preddiplomskih studija mogu upisati jedan od dva smjera na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Informacijske tehnologije u poslovnim sustavima: 

  • Programsko inženjerstvo u poslovnim sustavima i 
  • Poslovni informacijski sustavi.

Na oba smjera studenti će steći kompetencije za strateško planiranje i razvoj informacijskih sustava, upravljanje organizacijom, kvalitetom i revizijom informacijskih sustava. Tijekom studija koji je u najvećem djelu orijentiran na praktična znanja i kompetencije, koristit će niz alata i razvojnih okvira koji se koriste u realnom IKT sektoru.

Na smjeru Programsko inženjerstvo u poslovnim sustavima dodatne se kompetencije stječu pri razvoju informacijskog sustava kombinirajući modularne i distribuirane arhitekture te u području sigurnosti aplikacija.

Na smjeru Poslovni informacijski sustavi dodatne se kompetencije stječu za strateško planiranje informacijskih sustava te internetske tehnologije i e-poslovanje.

CURRIQLA – PLATFORMA ZA PLANIRANJE OSOBNOG RAZVOJA I KARIJERE

Riječki startup, Curriqla će vas pripremiti za posao, a ne za intervju!

Pomoći će vam da radite ono što volite i volite ono što radite. Kako planirati karijeru? Kako naći mentora? To su problemi koje rješava Curriqla, online platforma namijenjena studentima, profesionalcima i tvrtkama za planiranje osobnog razvoja i karijere. Saznajte koja su to znanja koja poslodavci danas traže i gdje se mogu naučiti.

Prvi predavač nam je Filip Pravica koji je predstavio svoj startup Curriqla za koji je napravio aplikaciju za proaktivni razvoj vještina i pomoći će Vam da shvatite što želite raditi i koja su to radna mjesta na koja se želite prijaviti.

Na platformi ćete moći kao kandidat za posao izraditi osobni profil, poslove ćete moći spremati na svoj račun, moći ćete imati multi-profil životopisa, a kao najvažniju stvar ćete imati dostupne sve edukacije koje ste prošli.

ŠTO POSLODAVCI IMAJU OD CURRIQLA?

Svaki poslodavac će moći izraditi svoj profil, postaviti svoje edukacijske materijale, definirati točno što želi od budućeg zaposlenika i što bolje ga pripremiti za radno mjesto na obostrano zadovoljstvo.

Cilj je da intervju za posao bude samo formalnost i potpisivanje ugovora, jer ćete kroz Curriqla već biti pripremljeni za radno mjesto, a poslodavac neće trebati motivacijsko pismo niti životopis jer će u samoj aplikaciji biti dovoljno informacija o kandidatu.

U centru svega je osoba i krajnji cilj je podići razinu znanja i vještina u društvu.

Q: Sabrina ŠumanTko će kreirati sadržaje temeljem kojih će se kandidati educirati ?

A: Filip – Prvi korak je povezivanje s tvrtkama koje već imaju svoje timove za upravljanjem ljudskim resursima i svoje edukacije i povezati ih s radnim mjestima na kojima je to potrebno. Što se tiče certifikata to će ovisiti o tvrtkama koje nude edukaciju, platforma neće certificirati.

Prezentaciju koju je Filip održao možete skinuti na linku:

STE VI ROBOTI ?

Pojam virtualnog asistenta u Hrvatskoj je još uvijek nepoznanica i mnogi misle da su to zapravo roboti?

Naša prva gošća Klara Frančišković je razbila taj mit i dokazala nam kako su to ipak stvarne osobe koje puno vremena provode na računalima. Zapravo u Hrvatskoj ih se trenutno broj preko 200. Kako kaže mana posla je što se većinom s ljudima druže virtualno. Klara nam je približila pojam VA, koje usluge nam nude i zašto bi ih angažirali ?

Tko su virtualni asistenti (VA)?

Dakle, virtualni asistenti su ljudi koji rade na daljinu, obavljaju poslove i pružaju usluge neovisno o lokaciji. Ono što im je potrebno za rad, izuzev volje, želje i radnog elana, jesu računalo i dobra internetska veza.

Virtualni asistent je asistent koji vas kao i što sam naziv kaže, podržava virtualno. Najčešće se radi o pravnoj osobi i vi kao vlasnik svoje firme nemate obvezu dodatnih troškova poput poreza, doprinosa, godišnjih odmora i ostalih davanja. Virtualni asistent posao može obavljati s bilo koje lokacije te je vremenski fleksibilan. U Velika prednost delegiranja dijela vašeg posla je što se virtualni asistenti mogu jednostavno koristiti za pojedinačne zadatke i plaćaju se samo za obavljeni posao. Možete dogovoriti plaćanje po satu ili mjesečni paušal,a moguć je i dogovor plaćanja po određenom projektu. 

Koje usluge nude VA?

Usluge koje virtualni asistenti nude obuhvaćaju široki spektar – od administracije tipa ‘tajničkih’ poslova (pozivi, mailovi, dopisi, putni nalozi) do stvaranja sadržaja za web stranice, optimizacije web stranice, organizacije putovanja, marketinških aktivnosti, pisanja projekata, istraživanja tržišta, tehničke podrške i slično.

Ne možete se koncentrirati na  bitne poslovne projekte, jer vam svakodnevna  papirologija oduzima previše vremena? Trebate pripremiti prezentaciju za sljedeći poslovni sastanak? Bliži se kraj radnog vremena, a zaboravili ste poslati važan e-mail?

Kada sam se prvi puta susrela sa Social media marketingom, rodila se „ljubav na prvi pogled“. Kreiranje sadržaja za društvene mreže, pisanje blogova i newslettera je ono u čemu neizmjerno uživam. 
Da biste razvijali svoje poslovanje, vaš brend mora biti prepoznat na tržištu. Budući da posjedujete potrebno znanje o svom poslu, pomoći ću vam učiniti vaš brand vidljivijim  i bližim vašim potrošačima.

Profesionalni osobni asistent je spona između vašeg privatnog i poslovnog života, a poslove koje može preuzeti umjesto vas su brojne. Dok vi uživate u svom slobodnom vremenu ili godišnjem odmoru, on brine primjerice o kupnji rođendanskoga poklona vama dragim ljudima ili o vremenu leta vašeg idućeg putovanja.

Zašto angažirati VA?

Angažirate ih kada vam je potrebno, odnosno kad imate potrebu za realiziranjem neke ideje ili savladavanjem izazova koji se pojave u poslovanju. Samim time što ih ne zapošljavate u svojoj firmi, ne plaćate ih da „ne rade ništa“ u vrijeme kada je obim poslovanja niži – što znači da štedite i novac.

Angažirajte virtualnog asistenta i delegirajte mu svakodnevne administrativne obveze!

Ne samo da ćete tako uštedjeti vrijeme, nego se napokon možete bezbrižno posvetiti velikim projektima i unaprijediti svoje poslovanje.
Usluge virtualnog asistenta su brojne, a na vama je da odaberete upravo one koje su vam potrebne.

Virtualna asistentica Gordana koja u sklopu firme Konigo i putem Go2Human Huba nam je govorila o alatima koje koriste u izvršavanju svog posla.

🎤 KOMUNIKACIJA – svaki klijent u suradnju donosi neke nove preferirane načine rada i alate. Najviše se traži fleksibilnost i prilagodljivost klijentima. Neki od alata za komunikaciju su Zoom, Teams i Slack.

Alati za mjerenje vremena su jako važniji jer VA svoje vrijeme naplaćuju po satu, najpopularniji su Clockify i Toggl di VA mjeri svoje produktivne sate.

Za planiranje zadataka, organizaciju projekata i komunikaciju najdraže koriste: Asana i Notion.

Asana je softverska platforma dizajnirana za poboljšanje timske suradnje i upravljanja radom. Pomaže timovima u upravljanju projektima i zadacima u jednom alatu. Timovi mogu kreirati projekte, dodijeliti posao kolegama, odrediti rokove i komunicirati o zadacima izravno. Također uključuje alate za izvješćivanje, privitke datoteka, kalendare, kao i postavljanje i praćenje ciljeva cijele tvrtke.

Omogućuje praćenje i rad na više projekata istovremeno. Isto tako, postoji opcija kreiranja zadataka (tasks), projekata, razgovora i kontrolnih ploča (dashboards) i dijagrama, tako da aplikaciju možete koristiti i za koordinaciju sastanaka te planiranje kampanja.

Izvor slike : How to use Asana

Notion je aplikacija (all-in-one alat) koju u Go2human Hubu svakodnevno koriste i vole jer im olakšava posao. Koriste ga kao alat za kolaboraciju unutar tima, kao interni wiki, mini CRM, javni web, za vođenje projekata, bilješke, stvaranje sadržaja, razmišljanje, planiranje i još puno, puno toga.

Čak na linku možete pogledati FORMULU ZA POČETNIKE u Notionu koju se Sanja Veletanlić potrudila napisati.

Sljedeći alati su oni za društvene mreže i unos sadržaja na internet stranice te uređivanja videozapisa.

Alate koje koriste za zakazivanje objava na društvenim mrežama su Postfity i Buffer, za uređivanje videa koriste Loom dok za dodavanje titlova koriste Kapwing koji i mi koristimo te je zbilja izvrstan alat.

Da bi klijentima omogućili da budu bezbrižni u dijeljenju svojih lozinki koriste se menadžerom za lozinke LastPass, a svojim klijentima su olakšali i potpisivanje ugovora kroz program SignRequest.

Niccol Heraković skupa s Gordanom čini Konigo tandem, a u Go2Human Hubu uspješno surađuje i s drugim VA na ovom unConferencu nam se osvrnula na suradnju klijenta i VA.

Gordana i Niccol su prije dvije godine počele nuditi administrativne usluge fizičkim i pravnim osobama dok još nisu ni znale da su zapravo Virtualni asistenti.

Cijela procedura angažiranja virtualnog asistenta je vrlo jednostavna, najvažnija je odluka da ih želite delegirati i što želite delegirati. Nakon što dogovorite koji dio posla im želite povjeriti odradite video sastanak razgovora i ciljanih upitnika pokušavaju definirati opis posla, razinu, obujam, potrebna znanja i vještine i druge detalje.

Nakon toga slijedi dogovor uvjete i potpišete ugovor, VA može započeti s radom.

Delegiranje zamornih zadataka koji su Vam uteg i usporavaju Vas i štedite vrijeme – a vrijeme je novac.

Naravno da je vrlo poželjno tražiti feedback od klijenta da bi bili svi zadovoljni.

Q: Sabrina Šuman – Koje su struke VA najčešće i dali su alati koje koristite besplatni ?

A: Klara Frančišković – Go2human Hub je napravio istraživanje koje je pokazalo da su VA većinom žene oko 40-tak godina, visoko obrazovane s oko 10 godina radnog iskustva s većinom Ekonomskom strukom.

A: Gordana Tatalović Alati su većinom besplatni uz neka ograničenja, ali vrlo često voditelj tima plaća alat i daje ostalima na korištenjima.

Q: Filip Pravica – Kako započeti proces delegiranja zadataka VA u mom slučaju?

A: Niccole Heraković – za početak je najbolje delegirati najlakše zadatke, npr. praćenje natječaja, izrada prezentacija, društvene mreže i ostalo. Ono što nitko osim Vas ne može raditi pustite na jednu stranu, a ono što mogu i drugi povjerite VA ?

Q: Erik Jermaniš – koja bi bila najbolja To Do aplikaciju koja je vrlo jednostavna za korištenje i oduzima malo vremena?

A: Gordana Tatalović – Alati koji bi bili vrlo jednostavni za korištenje su Evernote i Trello .

Q: Darko Mareš – Je li VA part-time job?

A: Klara Frančišković – Naravno da se može tako određivati, mi smo poduzetnici i odrađujemo to na drugačiji način.

🦌 Isprobajte jednostavan način slanja sms-a putem preglednika detaljne upute se nalaze na videu.

GALERIJA FOTOGRAFIJA:

Hvala Vam što ste odvojili svoje vrijeme za nas i ukoliko ste zainteresirani za suradnju ili nam se samo želite pridružiti javite nam se:

🔗IT ZAJEDNICA RIJEKA:

📲 +385996768133

⌨ rene@46elks.com

⌨ info@itzajednicarijeka.com

🔗 https://linktr.ee/itzajednicarijeka

Recommended Posts

Leave a Comment

Kontaktirajte nas

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search